Vechtsportwinkel.com - De shop online voor kickbox spullen, bokshandschoenen, mma kleding, fitness artikelen en fitness kleding, karate pakken, judopakken, jiu jitsu spullen, taekwondo pakken, MMA artikelen zoals MMA handschoenen en andere vechtsport artikelen


BEL ONS VOOR VRAGEN OF TELEFONISCH ADVIES:  0318 - 847060

Uw mandje is momenteel leeg.

Yogamatten

    Pagina:
  • 1
Tunturi

Yogamat met print

Tunturi Fitness
€13.90

  (0)
- Met print
- Kleur: Roze
- Afmetingen: 61 x 173 cm
Tunturi

Yoga mat Tunturi

Tunturi Fitness
€13.95

  (0)
- Inclusief opbergtas
- Met print
- Kleur: Blauw
- Dikte 3 mm
Tunturi

Aerobic-Fitnessmat

Tunturi Fitness
21.95 €14.90

  (0)
Aerobic-Fitnessmat. Deze handige Aerobic-Fitnessmat is oprolbaar, dus overal mee naar toe te nemen! Ligt comfortabel en is ook geschikt voor yoga-oefeningen. Met een dikte van 0.6 cm en een afmeting...
Spokey

Yogamat (4 mm)

Spokey
19.95 €17.95

  (0)
Yogamat (4 mm)
Rustig design
Paars / grijs
172 x 61 cm

Spokey

Yogamat (6 mm)

Spokey
€19.95

  (0)
Yogamat (6 mm). Deze Yoga mat met een dikte van 6 mm is 172 x 61 cm groot. De Yoga mat is eenvoudig op te rollen en heeft een kalmerend en rustgevend design. De Yoga mat is gemaakt van PVC schuim en...
Tunturi

NBR Fitness mat (blauw)

Tunturi Fitness
€22.95

  (0)
- Fitness mat
- Gemaakt van schuimrubber
- 185 x 60 x 1,5 cm
- Kleur : Blauw
Tunturi

NBR Fitness mat

Tunturi Fitness
€22.95

  (0)
- Fitness mat
- Gemaakt van schuimrubber
- 185 x 60 x 1,5 cm
- Kleur : zwart
Spokey

Yogamat (geel / groen)

Spokey
€24.95

  (0)
- Yoga mat (6 mm)
- Anti-slip
- Neopreen
- Met draagband

Spokey

Yogamat (zwart)

Spokey
€24.95

  (0)
- Yogamat (6 mm)
- Anti-slip
- Neopreen
- Met draagband
Bremshey

Bremshey Pilates & Fitness set de luxe

Bremshey Fitness
€28.90

  (0)
Pilates en Fitness set de luxe 14TUSPI002. Ga met behulp van deze luxe pilates/fitness set volledig en goed je workout tegemoet! Een luxe set, bestaande uit een anti-burst trainingsbal van 55...
Everlast

Yoga mat Everlast

€32.95

  (0)
- Hoge kwaliteit
- Kleur: zwart
- Oprolbaar
Bremshey

Antibacteriële Trainingsmat

Bremshey Fitness
€49.90

  (0)
Antibacteriële trainingsmat van Bremshey gemaakt van materiaal zonder PVC. Met een dikte van 1.5 cm en een afmeting van 185 x 60 cm is deze fitnessmat zeer geschikt voor allerlei revalidatie...

    Pagina:
  • 1

Yogamatten

De juiste yoga mat, hoe kan je die kopen en welke yoga mat is de beste keuze? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een yogamat en wat maakt een yogamat tot een goede kwalitatieve mat? In dit artikel geven wij enkele tips bij de aanschaf van een nieuwe yoga mat.

Ondanks het eenvoudige ontwerp en ogenschijnlijke eenvoud is de yogamat is een essentieel attribuut voor de echte yogabeoefenaar. Een yogamat biedt stevigheid, stabiliteit, grip en comfort. Kortom, een goede yogamat is meer dan een stuk rubber dat je kunt uitrollen en weer oprollen en wegzetten.

Materiaal keuze voor een yoga mat
De keuze van het materiaal van de yogamat is essentieel voor het comfort, stabiliteit en duurzaamheid. De meeste joga matten zijn van PVC gemaakt. Yoga matten van PVC, een kunststof, zijn gemakkelijk op te rollen en brokkelen niet af. Sommige PVC yogamatten zijn aan de binnenkant voorzien van een speciaal weefsel van fiber om de mat sterker te maken en scheuren te voorkomen. Naast yogamatten van PVC zijn er ook matten van een nieuwe soort kunststof : TPE. Yogamatten van recyclebaar TPE, ook wel ecomatten genoemd, zijn lichter dan PVC matten en dus makkelijk mee te nemen. Tot slot zijn er yogamatten van natuurrubber. Yogamatten van natuur rubber bieden de beste grip, ook bij transpiratie. Het nadeel van yogamatten van natuur rubber is dat deze slijtvast zijn en in de loop der jaren iets uitdrogen en harder worden. Een voordeel en tevens nadeel is dat de yogamatten van rubber aanzienlijk zwaarder zijn en hiermee iets minder mobiel zijn dan kunststofmatten. Ze blijven daardoor natuurlijk wel stabieler liggen en krullen niet op. Er zijn talloze yogis en yoginis die zweren bij het eigen karakter van natuurlijk rubber.

Yogamat maten
Wat is de juiste maat voor een yoga mat? Er zijn diverse lengtes en breedtes. De standaardbreedte van een yogamat is 60 cm, hoewel zwaardere mensen soms de voorkeur geven aan een bredere maat yogamat. De standaard lengte van een yogamat is ongeveer 180 cm. Voor de juiste lengte van de yogamat kan het beste een lengte worden gekozen die iets groter is dan je lichaam.

Welke yogamat precies voor jou geschikt is hangt af de yoga stijl die je beoefent, je lichaamsbouw en jouw voorkeuren. Een langere yoga mat dan 180 cm is beter voor mensen die langer zijn dan 190 cm. Bij sommige yoga houdingen, zoals de svahasana, lig je uitgestrekt op de yoga mat met je handen naast je lichaam. Ben je wat breder gebouwd? Dan kan het dat bij een standaard mat van 60 cm je armen liggen naast de yogamat. Je zou dan een bredere yoga mat van 66 cm of meer moeten kiezen. Een bredere mat geeft je dus meer ruimte en meer bewegingsvrijheid.

Wat is de juiste dikte van een yogamat?
Om een zachte maar stevige buffer te vormen tussen jou en de vloer is een yogamat van 4 mm dikte prima. Deze is dun genoeg om gemakkelijk op te kunnen rollen en mee te kunnen nemen. Dit is dan ook de standaard maat voor een yogamat. Yogamatten van 4 mm dik zijn zeer geschikt voor alle Yoga stijlen: Beginners, Hatha, Iyengar, Ashtanga en Brikram.

Naast de yogamatten van 4 mm dik, zie je ook veel yogamatten van 6 mm dik. Deze bieden net iets meer ondersteuning. Yogamatten van 6 mm zijn ook zeer geschikt voor alle yogastijlen, voor zowel beginners als Hatha, Iyengar, Ashtanga en Brikram. Voor pilates adviseren wij een yogamat van minimaal 1 cm dik.

Tot slot zijn er ook yogamatjes van 1 a 2 mm. Deze zijn vooral geschikt voor op reis.

De juiste grip
Grip is belangrijk bij de keuze van een yogamat. Zowel aan de onderkant als aan de bovenkant. Een goede grip van de yogamat aan de onderkant voorkomt het schuiven op de vloer. Een goede grip aan de bovenkant voorkomt het wegglijden tijdens de diverse yogahoudingen. Sommige yogamatten hebben twee verschillende kanten waarbij de onderkant iets ruwer is dan de bovenkant. Ook zijn er yogamatten met aan de afwerkingskant een ribbel waardoor deze beter blijft liggen. Bij de meeste producten beschrijvingen van de aangeboden yogamatten wordt de grip beschreven.

Online yogamat kopen
Op Vechtsportwinkel.com vind je een ruime keuze aan yogamatten en trainingsmatten. Een goede yoga mat is zeer belangrijk voor een goede yogasessie. Onze yoga matjes zijn speciaal door geselecteerd om zo goed mogelijk yoga oefeningen en yoga trainingen te doen. Op zoek naar een yogamat? Kijk niet verder en koop je yogamat op Vechtsportwinkel.com. Je weet waar je op moet letten!

Daarom koop je je Yogamatten bij Vechtsportwinkel.com