Boeken kopen

Merk
Merk

Boeken

De kracht van harmonie
De Kracht van Harmonie is een helder, praktisch, maar ook een confronterend boek. Het kan jouw kijk op jezelf, de ander en de wereld in zijn geheeld veranderen. Dit gemakkelijk leesbare boek is een must voor iedereen die op zoek is naar meer balans in het leven. Harmonie is onze natuur en het is de kunst om als mens, wederom in harmonie met de natuur te komen. Het gehele universum, de aarde en wij als mens, ontlenen ons bestaansrecht aan het begrip harmonie. Alles en iedereen is onlosmakelijk verbonden met elkaar. De Kracht van Harmonie is het vervolg op de eerdere succesvolle uitgave, Balans vinden in jezelf.

Judobanden
Japan reageert geschokt wanneer judoka Anton Geesink in 1964 olympisch kampioen wordt. de jappaners kunnen het niet geloven: hun kampioen Kaminaga op eigen bodem verslagen door een Utrechter. Het heeft Geesink een bijna goddelijke status opgeleverd in het land van de rijzende zon. Door zijn historische overwinning in Tokyo heeft hij de rest van de wereld laten zien dat judo geen exclusief Japanse aangelegenheid is.
De Nederlandse erfgenamen van Geesink hebben er sindsdien voor gezorgd dat de nationale prijzenkast is volgestroomd met medailles van Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. In Judobanden maakt de lezer nader kennis met de belangrijkste judoka’s van vaderlandse bodem: van Anton Geesink tot Henk Grol, van de eerste wereldkampioene bij de vrouwen Anita Staps tot Edith Bosch. Het blijkt dat de judoka’s allemaal met elkaar zijn verbonden: als coaches met pupillen, als broers, zussen, vaders en zonen, moeders en dochters, als geliefden, vrienden, vriendinnen en vijanden.