Karatepakken kopen

Karatepak kopen? Bekijk onze uitgebreide collectie karatepakken van Adidas, Hayashi, Tokaido, Arawaza en Essimo. Ons assortiment bestaat uit pakken voor beginners tot gevorderden, voor kinderen én volwassenen, zonder of met WKF keurmerk. Direct uit voorraad en tegen de beste prijs.
Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Karatepakken

Bestel jouw karatepak eenvoudig en snel via Vechtsportwinkel. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, betekent verzending op dezelfde dag!

Een karatepak, ook wel karate gi genoemd, is het traditionele uniform waarin de karatesport wordt beoefend. Het bestaat uit een karatebroek, een karatejas en een karateband, met deze laatste wordt de jas dichtgeknoopt. Het pak lijkt op een judopak maar het materiaal is doorgaans lichter. Ook de snit wijkt af  van een judopak, waardoor de karate gi losser om het lichaam zit.

Vanaf 2020 (Tokyo) is karate een Olympische sport. De beoefenaar van de karatesport wordt een karateka genoemd. Deze sport vindt zijn oorsprong in Japan. Bij de karatesport ligt de nadruk op het gebruiken van stoot-, trap- en afweertechnieken. Binnen de karatesport worden verschillende stijlen beoefend. De belangrijkste stijlen zijn Shotokan (met drie onderdelen te weten het Kihon, het Kata en het Kumite) en Kyokushinkai. Deze laatste stijl wordt in een speciaal Kyokushinkai karatepak beoefend.

Een karate pak voor elk niveau
Op zoek naar een nieuw karate pak? De beste pakken voor karate, ook wel Karate Kumite of Karate Gi genoemd, vind je bij Vechtsportwinkel. Wij bieden een ruim assortiment dat bestaat uit diverse bekende merken zoals Adidas, Essimo, Nihon, Hayashi en Tokaido. Bij ons vind je karate uniformen voor beginners, gevorderden en professionals. Op zoek naar een karate pak voor jouw kind? Geen probleem. Op Vechtsportwinkel zijn diverse karate pakken voor kinderen in allerlei maten beschikbaar. Of ze nu in het wit of in het zwart moeten zijn.

Onze pakken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren. De meeste zijn onder anderen geschikt voor Kyokushinkai karate. Maar ook voor een Kempo karatepak kan je terecht op Vechtsportwinkel. Bekijk ons assortimenten en klik op het gewenste artikel voor meer details. Twijfel je over de maat of over de uitvoering? Neem dan contact met ons op. Dit kan altijd via e-mail of tijdens kantoortijden via telefoon.

Karate pakken direct uit voorraad
De karate pakken op Vechtsportwinkel zijn veelal direct uit voorraad leverbaar. Als je op werkdagen voor 15.00 uur bestelt dan heb je de volgende dag jouw bestelling al in huis. Het is ons streven om de sportkleding zo snel mogelijk uit te leveren. Goede service staat bij ons hoog in het vaandel.

Welke maat karatepak?
Uiteraard is het belangrijk dat het karate uniform jou goed past. Daarom staat bij de beschrijving van de meeste pakken een maatadvies. Kijk hier goed naar. De karate uniformen zijn verkrijgbaar in lengtematen. Over het algemeen geldt dat je uitgaat van jouw lichaamslengte in centimeters en dat je deze lengte naar boven afrondt. Is jouw lichaamslengte b.v. 174 cm en is de eerstvolgende maat 180 cm dan heb je maat 180 cm nodig. Sommige, veelal duurdere, karatepakken zijn ook in halve maten leverbaar b.v. 175 cm, 185 cm of 195 cm. Dan hoef je dus minder af te ronden. Is je lichaamslengte 174 cm dan bestel je een pak van 175 cm.

Waar wordt een karatepak van gemaakt?
De meeste karate kumite in ons assortiment zijn gemaakt van 100% katoen, een natuurlijk product. Er zijn ook karate gi’s verkrijgbaar gemaakt van een mix tussen katoen en polyester, veelal bestaande uit 70% katoen en 30% polyester. Dit zorgt voor een lichter pak, wat prettig is voor kinderen en beginnende karateka’s. Deze mix gaat niet ten koste van de kwaliteit. Tevens behoudt een katoenen / polyester karatepak beter zijn kleur en oogt het dus wat “witter”. In zijn algemeenheid kunnen we stellen, hoe meer katoen er is verwerkt in een pak, hoe hoger de prijs. Het katoen dat verwerkt is in de karate pakken zorgt voor een vochtregulerend en ademend effect. Veelal geldt hoe dikker en zwaarder het uniform, hoe hoger de kwaliteit. Vaak kunnen de pakken nog wat krimpen in de was, zeker als ze zijn gemaakt van 100% katoen. Wassen speelt dus een rol bij de fit van jouw nieuwe karate outfit.

Het lijkt ingewikkeld maar met bovenstaande informatie vind je zeker het juiste en passende karatekumite voor jou. Gewoon, op onze webshop. Wil je nog meer karatespullen kopen zoals b.v. karatebanden en diverse karatebeschermers? Check dan de rest van deze website. Zo hoef je niet een groot aantal winkels af.

Overtuigd van onze voordelen? Bestel je nieuwe karate gi dan direct online op Vechtsportwinkel.

Vechtsportwinkel is dé nummer één voor jouw karatepak!