Judo banden kopen

Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Judo banden

Bij Vechtsportwinkel bieden wij judobanden aan van de merken Adidas, Essimo, Nihon en Joya in alle kleuren en lengtes. Op onze webshop bieden wij banden voor judo in de volgende volgorde in gradaties : wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin, zwart en rood.

Judobanden voor kinderen
Voor kinderen adviseert Vechtsportwinkel jeugd judobanden van het merk Essimo. Deze zijn perfect voor de jongste jeugd. Een echte judoband met een enkele laag vulling, waardoor de band wat dunner is. Deze jeugd judoband blijft tijdens het hele uur van de les prima zitten. Voor de jongste jeugd zijn de normale judobanden te dik en daardoor niet comfortabel. De jeugd judobanden van Essimo zijn er in de maten 200 cm (voor kinderen met judopakken in de maten 90 cm, 100 cm en 110 cm), 220 cm (voor kinderen met judo pakken in de maten 120 cm en 130 cm) en 240 cm (voor kinderen met judopakken in de maten 140 cm en 150 cm).
Essimo jeugd judobanden zijn er in de kleuren wit, geel, oranje, groen en rood.

Judobanden voor de oudere jeugd en volwassenen
Deze judobanden zijn er in de maten 220 cm, 240 cm, 260 cm, 280 cm, 300 cm, 320 cm en 340 cm. Deze banden zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin, zwart en rood. Deze banden zijn van een zwaardere kwaliteit en dikker dan de jeugd judobanden van Essimo.

Welke maat judoband?
De vuistregel die in zijn algemeen geldt is dat je 100 cm optelt bij de maat van je judopak. Heb je een judopak met de maat 180 cm koop dan een judoband van 280 cm. Voor erg brede mannen of vrouwen is het verstandiger om een maat langer aan te schaffen. Bestel dan bij een judopak van de maat 180 cm een judoband van 300 cm. Andersom is het voor erg smalle mannen of vrouwen beter om een judoband van een maat korter te kopen. Dus bij een judopak met de maat 180 cm een judoband met de lengte 260 cm.
De lengte van de judobanden verspringt met 20 cm. Heb je een judopak met de maat 170 cm en ben je wat forser ga dan voor een judoband van 280 cm, ben je wat slanker pak dan een band met de lengte van 260 cm.

Gradaties in judobanden
De judoband is gemaakt om de judojas bijeen te houden. Het is dus zaak dat deze van de juiste lengte en het juiste materiaal is gemaakt. Daarnaast is het van belang dat de kleur van de judoband overeenkomt met het niveau van de judoka.

Beginnende judoka’s starten altijd met een witte band. Naarmate je beter wordt in Judo, je vaardigheden toenemen en je enkele examens met succes hebt afgelegd dien mag je een judoband dragen met een hogere gradatie. De volgorde van de kleuren zijn: wit (zesde Kyu), geel (vijfde Kyu), oranje (vierde Kyu), groen (derde Kyu), blauw (tweede Kyu) en bruin (eerste Kyu).

Of je nou een witte band of zelfs een zwarte of rode judoband zoekt, op Vechtsportwinkel hebben we ze beschikbaar in elke kleur en maat.