Hoofdbeschermers kopen

Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Hoofdbeschermers

De ideale hoofdbeschermer voor vastberaden vechters vind je op Vechtsportwinkel en bestel je eenvoudig en snel. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, betekent verzending op dezelfde dag!

Bij boksen, kickboksen, taekwondo, karate en andere contactsporten kan het er hard aan toe gaan. En als ambitieuze vechter hou je er allicht rekening mee dat je ook wel eens rake stoten en trappen zal moeten incasseren. Jouw hoofd, het gevoeligste lichaamsdeel voor blijvend letsel, verdient optimale bescherming. Bij het uitkiezen van een bokskap dien je daarom in eerste instantie te letten op de protectiegraad van de helm. Het draagcomfort is ook een belangrijk kenmerk en natuurlijk moeten het design en kleurpatroon goed aansluiten op jouw attitude in de ring. Van topmerken als Booster, Everlast, Adidas, BadBoy, Twins en Joya bieden we de beste en coolste beschermingskappen voor het hoofd.

Bokskappen bieden integrale bescherming tegen hoofdblessures
Hoofdbeschermers zijn een geïntegreerd onderdeel van gevechtssporten geworden. Tijdens wedstrijden en bij het sparren zorgt de kap ervoor dat de impact van slagen tegen het hoofd wordt geminimaliseerd. Een bokshelm beschermd in het algemeen tegen:

  • Barsten aan de schedel,
  • Schade aan de oorschelpen en trommelvliezen,
  • Directe hits op de oogkassen, jukbeenderen en kin,
  • Het overmatig schokken van de hersenen,
  • Een zware klap aan het hoofd of buitensporige wending van de nek bij een knockdown.

Voor elke contactsport en vechtstijl de juiste bokshelm
Allround hoofdbeschermers kunnen in principe voor elke gevechtssport gebruikt worden, maar er zijn ook bokskappen die extra bescherming bieden aan specifieke delen van het hoofd. Boksers dienen extra behoed te worden tegen zware vuiststoten, bij kickboksen en taekwondo moeten ook traptechnieken geabsorbeerd worden en voor thaiboksers dient de kap eveneens berekend te zijn op stevige knie- en elleboogstoten. In ons breed assortiment tref je een variëteit aan modellen die geschikt zijn voor jouw sport. Bij het selecteren van een helm kan je ook rekening houden met je persoonlijke vechtstijl. Ben je bijvoorbeeld een bokser die graag vanuit een ingedoken positie aanvalt, dan is extra kinbescherming geen overbodige luxe. Bekijk onze uitgebreide mogelijkheden!

Welke materialen hebben jouw voorkeur
Leer en kunstleer (PU) / skintex zijn de meest gebruikte materialen voor de buitenzijde van de bokskap. De kwaliteit en de flexibiliteit van de stof varieert per model. Ze bepalen de duurzaamheid en souplesse van de helm. Het vermogen om stoten en trappen te absorberen hangt af van het type padding (voering) en de dikte hiervan. ‘Air foam’ en ’dipped foam’ garanderen over het algemeen een hoge mate van demping. Ook de binnenvoering van de kap kan per model verschillen en is doorgaans opgebouwd uit zacht, comfortabel weefsel dat in staat is om zweet snel op te nemen en af te voeren. Zo blijft je hoofd koel tijdens het gevecht.

Bokskappen met een perfecte pasvorm
Nagenoeg alle bokshelmen zijn in diverse maten leverbaar (XS, S, M, L, XL). Afsluiters (klittenband of veters) aan de onderkant en/of achterzijde zorgen ervoor dat elke maat een zekere marge heeft, waardoor de beschermer makkelijk aangepast kan worden aan de omvang van het hoofd. Het is belangrijk dat de helm stevig, maar niet te strak, rond je hoofd sluit. We geven graag advies (online) om voor jezelf, je kind of pupil de juiste maat hoofdbeschermer te selecteren.

Maak een statement in de ring
Je bokshelm is deel van je gevechtstenue. Laat hem qua ontwerp en kleur aansluiten op je favoriete boksshort of karate- of taekwondo pak, zodat je altijd stijlvol in de ring staat. Je kunt de hoofdkap ook een strategische functie geven. Met een agressieve kleur of opdruk zet je je tegenstander continu op het achterbeen. Adidas hoofdbeschermers, Booster hoofdbeschermers, Everlast hoofdbeschermers, BadBoy hoofdbeschermers, Twins hoofdbeschermers, Joya hoofdbeschermers en hoofdbeschermers van alle andere toonaangevende merken vindt je bij ons in uiteenlopende modellen, kleuren en designs. Analyseer de diverse opties, selecteer de hoofdbeschermer die beste bij je past en laat ons je bestelling vlot en voordelig afhandelen.