Puzzelmatten kopen

Puzzelmatten kopen? Op Vechtsportwinkel hebben wij een ruim assortiment puzzelmatten van 2 cm of 4 cm dik. De matten van 2 cm worden vooral gebruikt bij Karate, MMA en andere vechtsporten. Deze matten geven iets meer stabiliteit en iets minder demping. De puzzelmatten met een dikte van 4 cm worden metname gebruikt bij zoals Judo, Jiu-Jitsu, Aikido en andere sporten waar werptechnieken en grondwerk vereist zijn. Deze dikkere matten absorberen beter bij het vallen op de grond. De meeste matten zijn 100 x 100 cm en verkrijgbaar per 10 stuks. Ook hebben wij puzzelmatten van 60 x 60 cm in diverse kleuren. Deze kunnen ook worden gebruikt voor een kinderkamer of als speelgrond bij bijvoorbeeld een kinderdagverblijf.
Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Puzzelmatten

Bekijk de puzzelmatten op Vechtsportwinkel. De puzzelmatten zijn in verschillende kleuren, afmetingen en diktes verkrijgbaar. De puzzelmatten, ook wel tatami matten, puzzel matten of puzzle matten genoemd, kenmerken zich door hun handige wafelstructuur. Hiermee kunnen de puzzel matten handig aan elkaar worden gezet en kunnen ze makkelijk worden vervoerd. Van origine zijn deze matten bedoeld voor judo. De dikte (4 cm) en structuur zijn perfect voor deze werpsport door de demping en de structuur. Deze matten zullen niet maar zo wegschuiven. Uiteraard moeten hier wel de matten met de juiste dikte voor gebruikt worden. De duurzame matten zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Omkeerbaar in twee kleuren

De meeste puzzelmatten die worden aangeboden op onze webshop hebben twee kleuren en zijn omkeerbaar. Dat betekent dat zowel de boven- als de onderkant van de matten kan worden gebruikt. Hiermee kan je mooie patronen maken op de grond van jouw sportschool of fitnessruimte. De gebruikelijke afmeting van de mat is 100 x 100 cm.

KaratevloerHoe maak je een karatevloer van puzzelmatten?
Om een karatevloer te maken met behulp van onze puzzelmatten adviseren wij de rood / blauwe variant met een dikte van 2 cm. Om een wedstrijdvloer te maken die voldoet aan de WKF eisen zijn 100 matten nodig van 100 x 100 x 2 cm. In het midden worden 32 blauwe matten  neergelegd met een breedte van 6 meter. In het midden wordt tussen de twee spelers 2 meter vrije ruimte gehouden en worden er twee keer twee rode matten neergelegd. Daarnaast moet er om de wedstrijdvloer heen een vrije ruimte zijn van 2 meter. Om de blauwe maten wordt één strook met rode matten neergelegd (veiligheidsruimte) en daaromheen nog één keer een blauwe rand. Omdat de rood / blauwe matten omkeerbaar zijn kunnen deze gewoon per 100 stuks worden besteld. Voor een totale karatevloer zijn dus 100 puzzelmatten nodig.

Andere sporten
Naast de matten met een dikte van 4 cm zijn er ook puzzel matten beschikbaar van 2 cm en 2,5 cm. Deze matten zijn geschikt voor karate, taekwondo, kickboksen en bijvoorbeeld aerobics. De dikkere 4 centimeter matten zijn meer geschikt voor werpsporten zoals judo, aikido en jiu jitsu. Zoals eerder vermeld moet hierbij dus vooral op de dikte gelet worden. Andere sporten, zoals yoga, fitness en aerobics kunnen eveneens uitstekend op deze matten uitgevoerd worden. Hoe dikker de mat, hoe lager de stabiliteit. Voor het gebruik van matten onder fitness apparatuur of voor oefeningen op de grond kunnen het beste matten worden gebruik met een dikte van 1 – 1,5 cm. Het is belangrijk dat de matten wel wat kunnen hebben als het om duurzaamheid gaat.

Ook te gebruiken als speelmatten voor kinderen
Op Vechtsportwinkel verkopen wij al meer dan 10 jaar puzzelmatten en niet alleen aan sportscholen. We hebben gemerkt dat de puzzelmatten ook zeer populair zijn als speelmat voor kinderen of als ondergrond voor bijvoorbeeld een buitenzwembad in de zomer. Ook daar zijn onze puzzel matten uitstekend voor geschikt. Sterker nog, we hebben binnen onze collectie hier zelfs speciale matten voor beschikbaar. Deze zijn iets kleiner van formaat (60 x 60) en zijn iets dunner (1.2 cm) en zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren : rood, blauw, roze, paars, geel, groen en zwart.

Op Vechtsportwinkel worden verschillende matten aangeboden. Wij bieden een zeer scherpe prijs en alle maten zijn geschikt voor het gebruik in sportscholen. De matten hebben een CE-keurmerk en zijn brandvertragend.

Zoek je naar de beste prijs voor jouw nieuwe puzzelmatten? Dan zit je bij Vechtsportwinkel helemaal goed. Wij bieden een scherpe prijzen, hebben concurrerende verzendtarieven (49.95 per order) en ruime voorraden.