Springtouwen kopen

Het springtouw heeft een groot aantal voordelen. Het gebruik van een springtouw is veel minder intensief voor je gewrichten in je enkels en knieën. Hierdoor heb je ook minder kans op blessures dan bijvoorbeeld met het hardlopen. Het voordeel van het trainen met een springtouw is dat je niet alleen je conditie en uithoudingsvermogen verbeterd, maar dat je tegelijkertijd je armen, schouders, polsen en benen traint. Bovendien zal je met touwtje springen ook je coördinatie en precisie verbeteren. Het springtouw is een geliefd trainingsartikel onder (kick)boxers om conditie, uithoudingsvermogen en het voetwerk te verbeteren.
Merk
Merk

Springtouwen

Zoek jij een springtouw om mee te trainen? Professioneel en van goede kwaliteit? Bekijk dan ons assortiment aan professionele springtouwen op Vechtsportwinkel.com. Wij bieden springtouwen van metaal, plastic in verschillende lengtes en vormen. Geen speelgoed of troep voor kinderen (zoals springtouwen die veel te kort zijn). Graag geven we je voor de aanschaf van je springtouw nog enkele tips en aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een springtouw. Kortom, lees gerust verder en koop veilig en vertrouwd jouw nieuwe springtouw op Vechtsportwinkel.com!

Bepaal met welk doel je een springtouw wil kopen
Voordat je een springtouw koopt is het belangrijk om te besluiten of te realiseren met welk doel je het springtouw wilt gebruiken. Hier heb je vast al over nagedacht. Wil je afvallen? Of wil je je conditie verbeteren? Ga je voor een betere hand-oog-coördinatie? Of vindt het je gewoon leuk om touwtje te springen?

Elk springtouw heeft zijn voor en nadelen. Deze schuilen in het materiaal van het springtouw, het gewicht, de uitvoering en het comfort van de handvaten. Let hier op bij de aanschaf van je nieuwe springtouw.

Afvallen met een springtouw
Als je graag wilt afvallen dan is een springtouw hierbij een prima hulpmiddel. Wanneer je bezig bent met een springtouw dan verbrand je ongeveer 0,14 calorieën per kilo per minuut. Weeg je 70 kg, dan verbrandt je al bijna 150 calorieën als je een kwartiertje bezig bent.

Wil je sneller en effectiever afvallen met behulp van een springtouw? Neem dan een zwaarder springtouw met een dikker touw (let op : geen gewichtjes in de handvaten). Het is ook mogelijk om een gewichtsvest te dragen tijdens de oefeningen. Hierdoor zal je nog meer calorieën kunnen verbranden.

Meer snelheid is hogere verbranding… zorg dus voor een snel springtouw. Sommige springtouwen beschikken over kogellagers waardoor deze makkelijker en sneller kunnen draaien. Kortom, ideaal voor een hogere trainingsintensiteit.

Cardio workout met touwtje springen
Ga je liever voor een topconditie en cardio-workout? Kies dan voor een lederen springtouw. De leren springtouwen zijn favoriet onder professionele boxers en zijn ideaal voor wanneer je een serieuze cardio workout wilt. Deze springtouwen hebben een lederen touw en vaak houten of plastic handvatten. Het voordeel van de leren springtouwen is dat deze een stuk “sneller”” gaan dan normale (plastic)springtouwen. Een sneller springtouw is ook een uitdaging wat betreft hand-oog coördinatie. Ook hier geldt weer, een springtouw met kogellagers is nog sneller. Dus ook zeer geschikt voor cardio training voor boxers. Kortom, een lederen springtouw met kogellagers is ideaal voor vechtsporters.