Judo artikelen kopen

Of je nou op zoek bent naar een voordelige judo artikelen voor kinderen of professionele judo spullen voor jezelf, op Vechtsportwinkel tref je een uitgebreide collectie aan judo producten.
Maat
Kleur
Gewicht
Merk
Maat
Kleur
Gewicht
Merk

Judo

Op Vechtsportwinkel vind je een uitgebreide collectie judo artikelen. Hier vind je de beste judo pakken, judo broeken, judo banden en kruisbeschermers tegen de scherpste prijzen. Binnen onze collectie voeren wij de merken Adidas en Essimo. Wij verkopen geen judopakken van de merken Matsuru en Hayashi.

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst, die rond 1882 werd ontwikkeld door Jigoro Kano, vanuit het Jiu Jitsi. Het woord Judo betekent ‘zachte weg’. Jigoro koos voor deze naam om een onderscheid te maken met het hardere Jiu Jitsi.
Judo doe je zowel staand als op de grond. Als je staande bezig bent noemen we dat tachi-waza. Door iemand te werpen kun je punten krijgen. Er zijn verschillende soorten worpen in het judo. Deze noemen we nage-waza en deze worpen worden als volgt verdeeld:

  • beenworpen (ashi-waza)
  • schouderworpen (kata-waza)
  • armworpen (te-waza)
  • heupworpen (goshi-waza)
  • offerworpen (sutemi-waza)

Ook op de grond (ne-waza) zijn er een hoop technieken om je tegenstander onder controle te houden. Deze technieken worden als volgt verdeeld:

  • houdgrepen
  • armklemmen
  • verwurgingen

Voor het beoefenen van de judosport heb je niet veel nodig. Naast de juiste instelling, discipline en doorzettingsvermogen dien je ook te beschikken over een prettig judo pak en eventueel een kruisbeschermer. Een judo pak, ook wel kimono genoemd, bestaat uit een judojas, judobroek en een judoband conform je niveau.

Judo pak kopen? Of je nu een judopak voor jezelf wilt kopen of een judo pak voor jouw kind dan zit je bij Vechtsportwinkel goed.  Naast onze pakken en banden bieden wij op Vechtsportwinkel alle judo spullen aan die je nodig hebt. Bekijk onze comfortabele judo pakken van goede kwaliteit en let goed op het maatadvies.