Bokshandschoenen kopen

Grootste assortiment bokshandschoenen van Nederland. Met meer dan 300 bokshandschoenen van merken zoals Adidas, Booster, King, Twins en Super Pro vind jij op Vechtsportwinkel altijd de bokshandschoen die je zoekt. Ook voor dames én kinderen hebben wij dé bokshandschoen, met aangepaste pasvorm en design, die jij zoekt. Bokshandschoenen kopen doe je eenvoudig, snel, voordelig en veilig op Vechtsportwinkel. Grootste collectie van Nederland en België.
Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Bokshandschoenen

Bokshandschoenen koop je bij Vechtsportwinkel. Ze worden gebruikt om zowel jouw handen als het lichaam van de tegenstander te beschermen. Daarnaast voorkomen ze nare blessures. Ze zijn dan ook onmisbaar tijdens je boksworkout! Bescherm je knokkels en handen met een goed paar handschoenen.

In onze online shop hebben wij bokshandschoenen die zijn uitgevoerd in het leer of kunstleer. Voor volwassenen en regelmatige beoefenaars van het boksen adviseren wij lederen handschoenen. Deze zijn een stuk duurzamer en kunnen jaren mee. Aan het gebruik van de kunstlederen exemplaren zitten enkele nadelen : ze ademenen minder, zijn gevoeliger voor het scheuren op de stiknaden én slijten sneller. Bovendien zijn de lederen handschoenen voor boksen over het algemeen ook op andere vlakken beter samengesteld. Zo is vaak is de padding veel beter. Natuurlijk is de prijs van de kunstleren variant een groot voordeel.

Uitgebreide keuze : ruim 300 bokshandschoenen
Op onze webshop bieden wij je een zeer ruime keuze. Zowel voor dames, heren als voor kinderen, zijn er prachtige en voordelige producten te vinden van de merken Adidas, Booster, Ernesto Hoost, Essimo, Joya, King, Legend, TUF en Twins.

Geniet van een optimale bescherming tegen blessures bij het stoten
De bokshandschoenen die wij aanbieden zijn sterk en van een hoogwaardige en duurzame kwaliteit en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Er zijn handschoenen te vinden voor zowel bokstrainingen als voor bokswedstrijden. Wij bieden een uitgebreide aanschafwijzer waarin we het voor jou direct duidelijk maken waar je op moet letten bij het kopen van bokshandschoenen. Bovendien geven wij een duidelijk maatadvies.

Welke maat bokshandschoenen moet ik kiezen?
De maat van handschoenen wordt uitgedrukt in ounces (afgekort oz). Dit is een Engelse maateenheid welke uniform wordt gebruikt. De maten gaan met 2 oz. omhoog. De onderstaande maatadviezen kun je als richtlijn gebruiken om te bepalen welke maat voor jou het meest geschikt is. Als je een bokstrainer of bokscoach hebt is het handig om hem of haar om advies te vragen.

In onderstaand overzicht staat de handomvang zonder bandages. De handomvang wordt gemeten onder de knokkels zonder duim. In de tweede kolom staat het lichaamsgewicht van de bokser of bokster. In de derde kolom staat het gewicht (de maat) van de bokshandschoenen en het maatadvies in oz. Hoe hoger het aantal oz., hoe zwaarder de bokshandschoenen en hoe groter de bokshandschoenen van binnen en van buiten.

Handomvang      Gewicht               Maat
14-17 cm              40-50 kg               8 oz
17-19 cm              50-60 kg             10 oz
19-22 cm             60-75 kg              12 oz
22-24 cm             75-85 kg              14 oz
24-26 cm             85-92 kg             16 oz
26 cm of meer    92 kg of meer     18 oz

Bokshandschoenen voor kinderen
Uiteraard vind je in de collectie van Vechtsportwinkel ook bokshandschoenen voor kinderen. Ze zijn er in 2 oz., 4 oz., 6 oz. en 8 oz. van de bekende merken Booster, Essimo, Ernesto Hoost, Joya en Legend.

Denk ook aan de aanschaf van bandages, deze zijn onmisbaar bij jouw bokshandschoenen. Niet alleen zorgen deze ervoor dat je handen nog beter zijn beschermd, ze zorgen er ook voor dat jouw handschoenen langer meegaan en niet zo snel gaan stinken.