De grootste collectie bokshandschoenen vind je op Vechtsportwinkel. Met meer dan 400 bokshandschoenen vind jij hier altijd de bokshandschoen die je zoekt. Wij voeren o.a. de merken Adidas, Booster, King Pro, Top King, Top Ten, Twins en Queen. Ook voor dames én kinderen hebben wij een groot aantal bokshandschoenen met aangepaste pasvorm en design.

Resultaat 1–24 van de 450 resultaten wordt getoond

Bokshandschoenen kopen

Bokshandschoenen koop je bij Vechtsportwinkel. Ze worden gebruikt om zowel jouw handen als het lichaam van de tegenstander te beschermen. Daarnaast voorkomen ze nare blessures. Ze zijn dan ook onmisbaar tijdens je boksworkout! Bescherm je knokkels en handen met een goed paar handschoenen.

In onze online shop hebben wij bokshandschoenen die zijn uitgevoerd in het leer of kunstleer. Voor volwassenen en regelmatige beoefenaars van het boksen adviseren wij lederen handschoenen. Deze zijn een stuk duurzamer en kunnen jaren mee. Aan het gebruik van kunstlederen bokshandschoenen zitten enkele nadelen : ze ademenen minder, zijn gevoeliger voor het scheuren en slijten sneller. Bovendien zijn de lederen bokshandschoenen over het algemeen ook op andere vlakken beter samengesteld. Vaak is de padding van een leren bokshandschoen veel beter. Natuurlijk is de prijs van de kunstleren variant een groot voordeel.

Uitgebreide keuze : ruim 300 bokshandschoenen
Je hebt een zeer ruime keuze in bokshandschoenen, zowel voor dames en heren als voor kinderen van de merken Adidas, Booster, Ernesto Hoost, Essimo, Joya, King, Legend, TUF en Twins. Geniet van een optimale bescherming tegen blessures bij het stoten. De bokshandschoenen die wij aanbieden zijn sterk en van een hoogwaardige en duurzame kwaliteit en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor bokstrainingen en voor bokswedstrijden. Wij bieden een uitgebreide beschrijving aan over het kopen van bokshandschoenen en Vechtsportwinkel geeft een duidelijk maatadvies.

Welke maat bokshandschoenen moet ik kiezen?
De maat van bokshandschoenen wordt uitgedrukt in ounces afgekort oz. Dit is een Engelse maateenheid welke uniform wordt gebruikt. De maten gaan met 2 oz. omhoog. De onderstaande maatadviezen kun je als richtlijn gebruiken om te bepalen welke maat bokshandschoenen voor jou geschikt is. Als je een bokstrainer of bokscoach hebt is het handig om hem of haar om advies te vragen.

In onderstaand overzicht staat de handomvang zonder bandages. De handomvang wordt gemeten onder de knokkels zonder duim. In de tweede kolom staat het lichaamsgewicht van de bokser of bokster. In de derde kolom staat het gewicht (de maat) van de bokshandschoenen en het maatadvies in oz. Hoe hoger het aantal oz., hoe zwaarder de bokshandschoenen en hoe groter de bokshandschoenen van binnen en van buiten.

Handomvang      Gewicht               Maat
14-17 cm              40-50 kg               8 oz
17-19 cm              50-60 kg             10 oz
19-22 cm             60-75 kg              12 oz
22-24 cm             75-85 kg              14 oz
24-26 cm             85-92 kg             16 oz
26 cm of meer    92 kg of meer     18 oz

Bokshandschoenen voor kinderen
Uiteraard vind je in de collectie van Vechtsportwinkel ook bokshandschoenen voor kinderen. Ze zijn er in 2 oz., 4 oz., 6 oz. en 8 oz. van de bekende merken Booster, Essimo, Ernesto Hoost, Joya en Legend.

Denk ook aan de aanschaf van bandages, deze zijn onmisbaar bij jouw bokshandschoenen.