Fitness handschoenen kopen

Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Fitness handschoenen

Fitness handschoenen zijn speciaal ontworpen voor mensen zoals jij, die graag aan krachttraining en/of bodybuilding doen.
Jij weet als geen ander dat, als je vaak (zware) gewichten heft, je last van je pols kunt krijgen, blaren en eelt op de handen kunt krijgen en het soms onaangenaam kan zijn als je aan het trainen bent. Natuurlijk hoort een beetje afzien bij het sporten maar wist je dat het gebruik van fitness handschoenen er ook voor kan zorgen dat je nog beter jouw training- en fitness oefeningen kunt doen? Een beter resultaat door het gebruik van de speciaal ontwikkelde fitness handschoenen zal je verstelt doen staan. Maak jouw training nog effectiever, prettiger en zwaarder met het gebruik van fitness handschoenen.

Waar moet je op letten bij het kopen van dit artikel
Uiteraard is het mogelijk om te trainen zonder fitness handschoenen, maar hier zitten ook duidelijk nadelen aan. Nadelen die fitness handschoenen kunnen wegnemen. Afhankelijk van de trainingsfrequentie en je doelstelling zie je dat het gebruik van de handschoenen je kan helpen jouw doel nog beter te bereiken. Wil je zwaardere gewichten gaan trainen? Dan is extra ondersteuning van jouw pols geen overbodige luxe. Hiermee voorkom je blessures en kan je eerder, sneller en vaker gaan trainen met zwaardere gewichten. Ook bieden fitness handschoenen extra grip op de gewichten en toestellen. Dit kan erg prettig zijn. Fitness handschoenen ondersteunen niet alleen jouw handen, polsen en huid, je kan er dus ook beter en stabieler mee trainen. Wie wil dat nou niet?

Welke soorten fitness handschoenen zijn er?
Fitnesshandschoenen zijn er (gelukkig) in allerlei soorten en maten. Op Vechtsportwinkel voeren wij diverse merken en bieden we verschillende soorten aan. De keuze voor de juiste fitness handschoenen hangt volledig af van wat je er mee wil gaan doen en welk budget je hiervoor over hebt. Gelukkig bieden wij voor de meeste doeleinden en verschillende budgetten een ruime keuze aan fitness handschoenen. De verschillende typen fitness handschoenen onderscheiden zich voornamelijk in het gebruikte materiaal, de dikte en samenstelling van de handschoenen. Er bestaan katoenen handschoenen, spandex of neopreen handschoenen en nylon handschoenen. Daarnaast zijn er fitness handschoenen gemaakt van kunstleer, leer of suede, of combinaties daarvan. Om je enigszins bekend te maken met de verschillende soorten fitness handschoenen hebben wij de verschillende soorten hieronder uiteengezet. Mocht je toch nog vragen hebben over welke handschoenen het meest geschikt voor jou zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Algemene fitness handschoenen
De algemene fitness handschoenen zijn geschikt voor zowel fitness als conditietraining. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik op de roeimachine, cross-trailer, hometrainer of andere fitness apparaten waar je jouw handen bij kan gebruiken. Deze fitness handschoenen zijn vaak vrij simpel en gemaakt uit nylon. Het voordeel van deze handschoenen is dat deze vocht op kunnen nemen en versneld kunnen afvoeren waardoor je niet zulke zweethanden hebt. Dit bevorderd jouw grip en traint gewoon een stuk lekkerder.

Standaard fitnesshandschoenen
De standaard fitnesshandschoenen zijn geschikt voor de meest uiteenlopende fitness activiteiten zoals het gebruik van diverse toestellen en het trainen met middelzware gewichten (tot 35 kg). Om een zo breed mogelijk scala aan fitness activiteiten te kunnen uitvoeren zijn deze fitnesshandschoenen vaak voorzien van rekbaar materiaal zoals spandex of nylon aan de bovenkant en is de binnenzijde gemaakt van zacht leer.

Krachttraining handschoenen
Speciaal voor krachttraining zijn er fitness handschoenen ontwikkeld die zeer geschikt zijn voor specifiek krachtoefeningen met gewichten of toestellen. Belangrijk aspect, naast de extra grip die het zachte leer biedt, zijn de extra lange of bredere klittenbandsluitingen. Hiermee wordt extra ondersteuning aan de pols geboden waardoor het verzwikken van de pols en de kracht die daar op komt te staan vermindert.

Gewichthefhandschoenen
Bij het gewichtheffen is het belangrijk om een perfecte pols-ondersteuning te hebben. De gewichtshefhandschoenen zijn voorzien van een extra brede en lange, veelal dubbele, klittenbandsluiting om deze extra ondersteuning te bieden. De bovenkant van de handschoenen zijn gemaakt van spandex en nylon.

Je ziet het, fitness handschoenen zijn onmisbaar voor de professional en de fanatiek trainende sporters. Als je zeer vaak traint of zwaar traint, dan mogen fitness handschoenen eigenlijk niet ontbreken. Probeer het eens, je zal versteld staan van het resultaat. Voorkom blessures, last van jouw pols, eelt en knellingen, het verliezen van kostbare grip. Ga vandaag nog voor een paar fitness handschoenen. Wij hebben er genoeg, aan het assortiment zal het niet liggen….

Bestel jouw fitness handschoenen bij Vechtsportwinkel. Wij zijn de specialist op het gebied van fitness en vechtsport. Wij zien jouw bestelling graag tegemoet!

Vechtsportwinkel – de online vechtsport- en fitnessspecialist sinds 2007!