Bandages kopen

Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Bandages

Alle soorten bandages zoals elastieken bandages, katoenen bandages, mexicaanse bandages of binnenhandschoenen vind je op Vechtsportwinkel.

Goede bokshandschoenen en kickbokshandschoenen beschermen jouw handen en knokkels. Door jouw (kick)bokshandschoenen tijdens trainingen en wedstrijden te gebruiken in combinatie met bandages of binnenhandschoenen optimaliseer je de bescherming van handen en knokkels, geef je ondersteuning aan jouw polsen en voorkom je blessures. Bovendien verlengt het gebruik van bandages of binnenhandschoenen de levensduur van jouw (kick)bokshandschoenen omdat de bandages en de binnenhandschoenen het grootste gedeelte van jouw transpiratievocht opvangen en absorberen. Redenen genoeg om altijd bandages of binnenhandschoenen te gebruiken.

Bandages of binnenhandschoenen?

Bandages zijn steviger voor handen, vingers en polsen. Ook zijn ze goedkoper dan binnenhandschoenen en minder kwetsbaar. Bandages zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Dus als je(kick)bokshanhschoenen  op enig moment wat te ruim zitten kun je overgaan op langere bandages. Kortere bandages worden meestal gebruikt door de jeugd en onder MMA handschoenen en bokszak handschoenen omdat deze meestal kleiner zijn. De rekbare, elastische bandages worden het meest gebruikt omdat door de elasticiteit deze strak om de handen en pols te wikkelen zijn. Binnenhandschoenen zijn natuurlijk makkelijker in gebruik, aantrekken en ze zitten. Dit is dan ook het grootste voordeel van binnenhandschoenen.
De meeste binnenhandschoenen hebben ook een extra kussentje op de knokkels van gel en soms van foam. Dit geeft extra bescherming voor de knokkels.