Kickboksen artikelen kopen

Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Kickboksen

Voor al je kickboks spullen ben je bij Vechtsportwinkel aan het juiste adres. Hier koop je spullen van goede kwaliteit en tegen een scherpe prijs.

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om vechtsporters van verschillende vechtsportstijlen  zich met elkaar te laten meten.

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen afkomstig uit het thaiboksen. Het thaiboksen is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is niet alleen in Thailand populair, maar over de hele wereld wordt deze sport actief beoefend. Een kickbokser mag zijn tegenstander K.O. slaan met zijn vuisten en benen. In het thaiboksen is daarnaast ook een K.O. met de ellebogen toegestaan. Trappen kunnen naar het hoofd en naar lichaam en bovenbeen gemaakt worden. Vooral de zogenaamde low kicks, die op de bovenbeenspier belanden, hebben een bijzonder effectieve en ook wel pijnlijke uitwerking. Het kickboksen in Nederland lijkt op het bekende K-1. In de K-1 mag er wel geclincht worden en in het kickboksen niet.

De meeste fabrikanten maken geen onderscheid tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen. Daarom zijn de meeste bokshandschoenen ook geschikt voor het kickboksen.

Vechtsportwinkel heeft een breed assortiment aan kickboks artikelen. Dit varieert van kickbokshandschoenen, bandages, kruisbeschermers, scheenbeschermers, scheen/wreefbeschermers, hoofdbeschermers tot fraaie kickboksbroekjes en kickboksuniformen.

In de webwinkel voor kickboks artikelen voert Vechtsportwinkel de bekende merken Adidas, Booster, Ernesto Hoost, Essimo, Hayashi, Joya, King, Legend, Phantom, TOP TEN en Twins. Voor een breed assortiment aan kickboks benodigdheden ben je aan het juiste adres in onze uitgebreide kickboksshop.