Karatebanden kopen

Koop jouw nieuwe karateband bij Vechtsportwinkel. We hebben groot aanbod banden : met of zonder WKF logo, tweekleurige banden, banden voor kinderen en professionele banden voor de doorgewinterde karateka.
Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Karatebanden

Bij Vechtsportwinkel bieden wij karatebanden aan van de merken Adidas, Essimo en Joya en Nihon in alle kleuren en lengtes. Koop jouw karate banden via Vechtsportwinkel, ook voor de kinderen.

Karatebanden voor kinderen
Voor kinderen hebben wij karatebanden van het merk Essimo in ons assortiment. Deze karatebanden zijn een stuk dunner dan een normale karateband. Daarom zijn deze karate banden prima geschikt voor de jongste jeugd. Tijdens de lessen en het sporten blijft deze band goed zitten. Deze  karatebanden van Essimo voor de jeugd zijn verkrijgbaar in de maten 200 cm (voor kinderen met karatepakken in de maten 90 cm, 100 cm en 110 cm), 220 cm (voor kinderen met karatepakken in de maten 120 cm en 130 cm) en 240 cm (voor kinderen met karatepakken in de maten 140 cm en 150 cm).
Essimo jeugd karatebanden zijn er in de kleuren wit, geel, oranje, groen en rood.

Karatebanden voor de oudere jeugd en volwassenen
Deze karatebanden zijn verkrijgbaar in de maten 220 cm, 240 cm, 260 cm, 280 cm, 300 cm, 320 cm en 340 cm. Deze banden zijn er in de kleuren wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin, zwart en rood. Deze banden zijn van een zwaardere kwaliteit en dikker dan de karatebanden van Essimo speciaal voor de jeugd.

Welke maat karateband?
De vuistregel die in zijn algemeen geldt is dat je 100 cm optelt bij de maat van je karatepak. Heb je een karatepak met de maat 180 cm koop dan een karateband van 280 cm. Voor erg brede mannen of vrouwen is het verstandiger om een maat langer aan te schaffen. Bestel dan bij een karatepak van de maat 180 cm een karateband van 300 cm. Andersom is het voor erg smalle mannen of vrouwen beter om een karateband van een maat korter te kopen. Dus bij een karatepak met de maat 180 cm een karateband met de lengte 260 cm.
De lengte van de karatebanden verspringt met 20 cm. Heb je een karatepak met de maat 170 cm en ben je wat forser ga dan voor een karateband van 280 cm, ben je wat slanker pak dan een band met de lengte van 260 cm.