Twins bokshandschoenen kopen

Ben je op zoek naar Twins bokshandschoenen? Dan zit je goed op Vechtsportwinkel. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment met daarin de beste bokshandschoenen van Twins special. Bekijk hier onze collectie Twins bokshandschoenen en shop ze direct online in onze voordelige webshop.
Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Twins bokshandschoenen

Twins wordt gezien als één van de meest toonaangevende merken binnen de (kick)bokswereld en is hofleverancier als het gaat om de handschoenen binnen de sporten boksen, kickboksen, muay thai en MMA. Het merk, met hun fabrieken in Thailand, staat al jarenlang bovenaan in de toplijstje als fabrikant van bokshandschoenen. Kwaliteit blijf je terug zien in deze met top kwaliteit leder handgemaakte bokshandschoenen.

Het gebruikte materiaal, de binnenvoering, de padding, de klittenbandsluiting, de stiksels en de pasvorm zijn bij de bokshandschoenen van Twins van ongekende topkwaliteit.

Welk type bokshandschoenen heeft Twins allemaal?

De Twins BG-5 bokshandschoenen zijn het topmodel van Twins en worden gezien als dé “standaard” kickbokshandschoen. Vaak imiteerd maar nooit geëvenaard. Deze bokshandschoen is zeer prettig, heeft een lekkere strakke pasvorm en is van topkwaliteit. Verkrijgbaar van 8 tot en met 18 oz (afhankelijk van de voorraad).

De BG-N serie van Twins is een remake van de BG-5 waarbij er op de handpalm extra padding is aangebracht. Dit is prettig met het sparren wanneer je klappen opvangt op de handpalmen.

In de Twins BGVL series tref je een all-round bokshandschoen die geschikt is voor boksen, kickboksen en muay thai. Ook deze handschoenen zijn gemaakt van echt leder. De VL in de serie staat voor Velcro Long. Deze handschoenen hebben dus een extra lange klittenbandsluiting voor een nog betere bescherming van de polsen. De pasvorm is iets breder dan de andere handschoenen van Twins en is daarmee iets geschikter voor de Europese en Amerikaanse markt.

In welke maten zijn de Twins bokshandschoenen verkrijgbaar?
Over het algemeen beginnen de handschoenen van Twins bij 10 oz en lopen die tot ongeveer 16 oz. Toch zijn er enkele exemplaren die van 8 oz tot en met 20 oz lopen. Als standaard damesmaat hanteren wij voor Twins de 12 oz en voor heren is dat de 14 oz. Wil je nou iets zwaarder trainen? Ga dat een maatje hoger zitten. De iets grotere pasvorm kan je compenseren met een langere bandage.

Om de juiste maat/gewicht van de Twins handschoenen te bepalen kan je het onderstaande schema aanhouden:

< 38 kg 8 oz 38 – 55 kg 10 oz 55 – 65 kg 12 oz 65 – 85 kg 14 oz > 85 kg 16 oz

Voor welke sporten zijn de handschoenen van Twins geschikt?

De Twins bokshandschoenen zijn geschikt voor boksen, kickboksen, muay thai en thaiboksen. Ook kunnen de handschoenen worden gebruikt voor het trainen op de bokszak. De Twins BGVL series is hiervoor beter geschikt dan de andere modellen van Twins. Voor langdurig gebruik op de bokszak adviseren wij altijd speciale bokszakhandschoenen.