Kickbokshandschoenen kopen

Kickbokshandschoenen kopen doe je op Vechtsportwinkel. Onze collectie bestaat uit meer dan 200 handschoenen. Daarmee bieden wij de beste keus uit de merken Adidas, Booster, Twins Special, King Pro, Super Pro en vele andere merken. Op zoek naar een specifieke kleur, maat en pasvorm? Wij hebben ze.
Maat
Kleur
Merk
Maat
Kleur
Merk

Kickbokshandschoenen

Kickbokshandschoenen kopen? Kickbokshandschoenen van Adidas, Booster, Twins Special, Essimo, King Pro, Phantom, Queen, Super Pro en Venum tegen de scherpste prijzen vind je op Vechtsportwinkel. De kickbokshandschoenen op onze webwinkel zijn van goede kwaliteit en persoonlijk door ons geselecteerd uit het aanbod van diverse merken. In de productbeschrijving hebben wij zo duidelijk mogelijk verwoord wat je kan verwachten van de verschillende kickbokshandschoenen.

Materiaal kickbokshandschoenen

Let bij de aanschaf van kickbokshandschoenen goed op de gebruikte materialen. Alle kickbokshandschoenen zijn gemaakt van leer of kunstleer. De kwaliteit van de kickbokshandschoen wordt sterk beïnvloed door de gebruikte materialen. Leer heeft altijd de voorkeur boven kunstleer omdat leer minder geneigd is te scheuren of uit te rekken. De levensduur van kickbokshandschoenen van echt leer is dus doorgaans een stuk langer. Er zijn ook kickbokshandschoenen verkrijgbaar van speciale kunstleer soorten (zoals PU3G) die betere eigenschappen hebben en die meer op echt leer lijken.

Vorm en model van de handschoenen

De vorm van een kickbokshandschoen is in vergelijking met bijvoorbeeld een bokshandschoen over het algemeen een stuk spitser. Daarnaast is deze harder (hogere dempingsfactor), compacter en een stuk platter. De meeste modellen kickbokshandschoenen zijn voorzien van een vaste duim ter voorkoming van duimblessures.

Waar traditionele bokshandschoenen een vetersluiting hebben, zie je bij de meeste kickbokshandschoenen een klittenbandsluiting (velcro). De lengte van de klittenbandsluiting helpt bij het vast zetten van de kickbokshandschoenen. Hoe langer de klittenbandsluiting hoe strakker de kickbokshandschoen om de pols kan worden vastgezet. Dit voorkomt blessures en overbelasting van de polsen. Dit is zeer prettig. Zeker voor sparringsdoeleinden.

Tot slot, sommige kickbokshandschoenen hebben een speciale padding aan de binnenzijde van de handschoen (handpalm). Deze padding zorgt ervoor dat stoten beter worden geabsorbeerd bij het verdedigen en het opvangen van klappen met de handpalm. Vaak worden kickbokshandschoenen gebruikt tijdens trainingen, in plaats van de speciale trainingsmiddelen handpads of focusmitts. Gebruik bij voorkeur deze trainingsmiddelen, maar gebruik je toch kickbokshandschoenen koop dan handschoenen met een padding op de handpalm.

Maatvoering kickbokshandschoenen

Een veel gehoorde vraag is “Welke maat / welk gewicht kickbokshandschoenen moet ik nemen?””. Op Vechtsportwinkel geven wij een zo goed mogelijk maatadvies. Bij elk van de kickbokshandschoenen zijn generieke maatadviezen opgenomen op basis van leeftijd en gewicht. Je vindt de maatadviezen voor kickbokshandschoenen op de detailpagina van de specifieke bokshandschoenen. Over het algemeen worden 10 oz. handschoenen gekocht voor kinderen onder de 12 jaar, 12 oz. kickbokshandschoenen aan jeugd(12+) en dames. De standaard heren kickbokshandschoenen zijn 14 oz., heren die zwaarder willen trainen of in een zwaardere gewichtsklasse trainen gebruiken 16 oz. tot 18 oz. kickbokshandschoenen. De 10 oz kickbokshandschoenen in het duurdere prijssegment zijn ook wedstrijd kickbokshandschoenen.

Voor de aanschaf van kickbokshandschoenen van een goede kwaliteit ben je bij Vechtsportwinkel aan het juiste adres. Daarbij kennen wij een snelle levering uit voorraad. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld dan geldt verzending op dezelfde dag.