Eiwitten kopen

Merk
Merk

Eiwitten

Op Vechtsportwinkel.com vind je beste sportvoeding met de juiste eiwit concentraties. Eiwitten zijn bouw- en herstelstoffen voor ons lichaam. De chemische samenstelling van eitwit komt neer op een ingewikkelde aaneenschakeling van aminozuren in een vast patroon, genaamd een keten. Deze keten wordt door het lichaam opgesplitst in de benodigde aminozuren. Eiwitten zijn op te splitsen in twee soorten: plantaardige eiwitten & dierlijke eiwitten. De eiwitconcentraties zijn in verschillende gradaties beschikbaar.

Caseine eiwit
De goedkoopste en het minst zuivere concentraat is caseïne. Ondanks dat de concentratie van caseine relatief laag is, adviseren wij altijd om met een calcium caseinaat te beginnen. Omdat deze het lichaam niet bekend is met het innemen van zuivere eiwitten is het starten met een goed Calcium Casienaat dat bestaat uit melkeiwitten en geen andere dierlijke toevoegingen, een goede start voor de eerste 3 – 4 maanden.

Albumine of Ei eiwit
Een goede opvolger op het calcium caseinaat gebruik is Albumine of Ei Eiwit. Het opname vermogen van Albumine of eo eiwit ligt doorgaans tussen de 50 – 75 %. Door de amino structuur is er sprake van een hoogwaardiger eiwitmolekuul. Het rendement van de opname is duidelijk hoger maar het is weer iets duurder.

Wei eiwit of whey eiwit
Wei eiwit, ook wel whey genoemd, is het best mogelijke eiwit. Door de zuiverheid en de aminosamenstelling van wei eiwit ligt de opname tussen de 70 en 85 %. Een wei-eiwit is wel iets duurder dan albumine of ei eiwit. Let bij het kopen van wei eiwit op de zuiverheidsgraad van de wei. Wei eiwit of whey kan ook verrijkt Calcium caseinaat zijn. Verrijkt calcium caseinaat is niet gelijkwaardig aan echte wei en zal ook nooit zo goed worden opgenomen. Let daarbij dus extra op bij de aanschaf van de wei eiwit of whey producten.