Uncategorized

De beste zorgverzekering voor sporters in 2020

Zorgverzekering 2020

Als fantieke sporter en sportliefhebbers weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om gezond en vitaal in het leven te staan. Als je ziek bent of geblesseerd raakt kan je niet meer sporten. Niet neemt dan alleen je gemoedsrust af, ook kan dit nog wel eens duur komen te staan. Daarom hebben we speciaal voor jou alle zorgverzekering naast elkaar gezet zodat jij gemakkelijk voor 2020 de meest voordelige en goedkope zorgverzekering kan kiezen. Wij gaan ervan uit dat je gezond bent en zo wilt blijven. Kijk goed naar de aanvullende verzekering, heb je deze wel nodig? Het overstappen van je huidige zorgverzekeraar kan tot wel een paar honderd Euro per jaar schelen voor jou en je gezin. Dit geldt trouwens ook als je geen sporter bent!

Waarom zorgverzekering vergelijken?
Het is écht de moeite waard om in 2020 te veranderen van zorgverzekering. Het vergelijk van zorgverzekeringen is anno 2019 en 2020 super eenvoudig online te doen. Hiervoor heeft Vechtsportwinkell dan ook een prachtige tool in elkaar gezet zodat jij zonder al te veel moeite alle relevante zorgverzekering naast elkaar kan zetten en kan vergelijken. De kans is namelijk groot dat jij op dit moment teveel betaalt voor jouw verzekering, terwijl dat niet nodig is.

Om je nog beter te laten profiteren van een goedkopere zorgverzekering hebben we nog 3 tips voor je op een rijtje gezet zodat jij nog beter de vergelijking kan maken.

1. Vergelijk gezinsleden apart
Heb je een gezin? Vergelijk dan elk gezinslid apart. Niet iedereen heeft dezelfde zorgbehoefte. Maak hier gebruik van. Het is in dit geval dus nuttig om een vergelijking te maken per gezinslid. Daarnaast is de kans groot dat een bepaalde zorgverzekeraar voor jou voordeliger is dan bijvoorbeeld voor je partner.

2. Kies alleen een basisverzekering
Overweeg of je echt een aanvullende verzekering nodig hebt. Betaal geen premie voor zorg die je eigenlijk niet nodig hebt. Dat is zonde. Denk hierbij aan aanvullende verzekering voor fysiotherapie, tandarts, lenzen en brillen, alternatieve geneeswijzen of orthodontie. Als je dat niet nodig hebt of niet nodig denkt te hebben, kies dan alleen voor een basisverzekering. Maak eventueel een spaarpotje voor onverwachte kosten.

3. Overweeg verhoging eigen risico
Verwacht je weinig gebruik te maken van de onderdelen in je basis verzekering? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om je eigen risico te verhogen. Je premie gaat hier namelijk enorm van omlaag. Vergeleken met het standaard eigen risico betaal je met een verhoogd eigen risico zo’n 15 tot 25 euro per maand minder.