Sporttape kopen

Ben je op zoek naar sporttape? Dan zit je goed bij Vechtsportwinkel. Wij verkopen zowel traditionele, niet elastische sporttapes als elastische sporttapes.
Maat
Merk
Maat
Merk

Sporttape

Sporttape kopen? Bekijk ons uitgebreide assortiment aan sporttape.

Non-elastische sporttape
De niet elastische sporttape is gemaakt om bijvoorbeeld de enkels vast te zetten tijdens een wedstrij of om vingers in te tapen. Het doel van tapen is een “beperking” van de gewrichten te bewerkstelligen. Het is dan ook belangrijk om de sporttape na de wedstrijd of training te verwijderen.

Elastische sporttape
Naast de niet elastische sporttapes is er sinds ruim 15 jaar een ware opmars van elastische kinesiologie tapes. Deze tape, voor kinesiologische taping, is niet meer weg te denken in de sportwereld. Je ziet tijdens sportevenementen, wedstrijden en in de media zeer regelmatige fel blauw, rood, roze of ander gekleurde sporttape op topatleten en beroemdheden. Naast het gebruik van de sporttape tijdens wedstrijden, trainingen en evenementen zie je het ook erg vaak terug in de fysiotherapie. Ook daar is elastische sporttape niet meer weg te denken.

In tegenstelling tot de witte niet elastische sporttape, vergroot deze elastische tape de mobiliteit door functieverbetering. Door middel van activeren in plaats van fixeren blijft de volledige functionaliteit van de spieren behouden.

Preventie en behandeling van blessures en klachten
Sporttape kan zowel preventief worden ingezet als voor behandeling van blessures en klachten. Elastische sporttape is te gebruiken voor preventie en voor de behandeling van blessures (activatie). Traditionele sporttape kan alleen worden gebruikt voor preventie (fixatie). Vanwege de enorme voordelen die elastische varianten bieden wordt er tegenwoordig veel vaker gebruikt gemaakt van de gekleurde elastische tapes. Het comfort is erg groot en enige tijd na het aanbrengen merk je niet meer dat je getapet bent. Toch gaat de werking gewoon door. Deze tape kan probleemloos enkele dagen gedragen worden. Door de waterbestendige eigenschappen is ook douchen geen probleem. Circulatieproblemen komen niet voor.

Let er wel op dat de manier van aanbrengen van elastische tapes op een andere manier gaat dan bij conventionele witte tape.

Ruime keuze in sporttape
Op Vechtsportwinkel bieden wij een ruime keuze aan sporttapes van verschillende merken. Uiteraard zijn alle lengtes, diktes en breedtes vertegenwoordigd in ons assortiment. Bestel daarom vandaag je sporttape nog op onze webshop.

Ben je van plan om sporttape in grote aantallen te kopen? Neem dan contact met ons op, wij hebben speciale prijzen voor sportscholen en fysiotherapeuten.