Uncategorized

Veilig sporten tijdens de Corona crisis in de sportschool

Sporten tijdens de Corona crisis

De sportschool is een potentiële kweekvijver voor het Corona virus. Een omgeving waarin dicht op elkaar gesport wordt en er veel wordt gezweet vormt een verhoogd risico op de verspreiding van het virus. Waar sporters zich verplaatsen van toestel naar toestel en er veel handcontact is met fitnessapparatuur en gewichten, kan potentieel gevaarlijk zijn. Zeker voor risico groepen zoals ouderen. Ondanks dat de sportscholen zich wapenen tegen het coronavirus door de voorschriften van het RIVM te volgen en extra hygiëne maatregelen te treffen, geven wij je graag wat tips om de risico’s op een besmetting van het coronavirus tijdens het sporten te beperken.

Handen wassen en desinfecteren
Voordat je begint met sporten adviseren wij je handen te wassen. Doe dit minstens 20 seconden lang en gebruik hierbij ruimvoldoende desinfecterende zeep. Wanneer je van toestel naar toestel beweegt, neem deze dan af met een papierenzakdoek of met hygiënische doekjes en gooi deze weg. Neem deze dus ook mee aan je bezoek naar de sportschool. Doe dit voor en na het gebruik van het toestel of gewichten. Was ook je handen voordat je jouw bokshandschoenen aan doet.

Schone handdoek mee
Gebruik je een handdoek tijdens het sporten? Leg deze dan niet op de fitness apparatuur maar houdt deze op een plek zodat deze zo min mogelijk kans heeft om in aanraking te zijn geweest met de handen van iemand anders. Je gebruikt de handdoek immers om je gezicht mee te drogen. Ben je klaar en thuis? Was deze handdoek dan gelijk op 60 graden.

Vermijd contact met het gezicht
Probeer tijdens het sporten zo min mogelijk uw gezicht te raken met uw handen. Gebruik bijvoorbeeld zweetbandjes om uw polsen. En probeer niet met je handen je neus of mond te raken tijdens het sporten. Gebruik hiervoor jouw zweetband.

Niet lekker? Blijf thuis
Voel je je niet fit? Heb je koorts of moet je hoesten en ben je snotterig? Neem geen enkel risico en blijf thuis. Ga niet naar de sportschool. Neem ook contact op met je huisarts (telefonisch) als de klachten langer aanhouden.

Fitness handschoenen
Wanneer je gebruik maakt van gewichten, roei-apparaten, krachtstations of andere fitness apparatuur kan het helpen om gebruik te maken van fitness handschoenen. Hiermee heb je geen direct contact met de fitness apparatuur en is de kans op besmetting kleiner. Was uw handen na het sporten en doe de fitness handschoenen gelijk in de wasmachine. Dit voorkomt dat ze gaan stinken en dat bacteriën verder kunnen gaan groeien. Sport je meerdere keren per week of extra intensief? Zorg er dan voor dat je een extra paar hebt. Je vindt ze op onze webshop.

Geen risico lopen? Doe je workouts thuis
Natuurlijk is het ook mogelijk om de sportschool volledig te mijden en thuis je work-outs te doen. Op Vechtsportwinkel hebben we een zeer uitgebreide collectie met thuisfitness apparatuur. Denk hierbij aan klein fitness materiaal en bokszakken. Met optrekstangen, een set dumbbels of een kettlebell, tover jij jouw huis tegen relatief lage kosten zo tijdelijk om tot je eigen home gym. Zo kan je tijdens de corona crisis gewoon lekker fit blijven zonder dat je de deur uit hoeft naar de sportschool.