Thaiboksen artikelen kopen

Maat
Kleur
Gewicht
Merk
Maat
Kleur
Gewicht
Merk

Thaiboksen

Ben jij op zoek naar thaiboks artikelen? Op Vechtsportwinkel vind je een uitgebreid assortiment aan muay thai kleding zoals thaiboksbroekjes en thaiboks shorts, thaiboks beschermers, kleding voor thaiboksen, thaiboks topjes en bokshandschoenen voor thaiboksen. Bekijk onze thaiboks broekjes met een trendy en modern design of bekijk het ruime assortiment aan thaiboks handschoenen. Op Vechtsportwinkel vind je een zeer compleet assortiment aan thaiboks artikelen. Voor thaiboksen zit je goed bij Vechtsportwinkel. Maak jouw keuze en bestel.

Thaiboksen (in het Thais muay Thai) is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is niet allen in Thailand populair, maar over de hele wereld wordt deze sport actief beoefend. Het huidige muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het dodelijke muay boran is het huidige muay Thai ontstaan. Veel muay boran technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden omdat deze gewoonweg te dodelijk zijn. Bij het thaiboksen, waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan, is men echter toch wel gebonden aan regels. Toegestaan is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieen en benen. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

Een bokser mag zijn tegenstander K.O. slaan met zijn vuisten. In het thaiboksen is daarnaast ook een K.O. met de benen, knieën en ellebogen toegestaan. Trappen kunnen naar het hoofd en naar lichaam en bovenbeen gemaakt worden. Vooral de zogenaamde low kicks, die op de bovenbeenspier belanden, hebben een bijzonder effectieve en ook wel pijnlijke uitwerking. Bij herhaald contact kan de thaibokser niet op de benen blijven staan en moet hij de wedstrijd soms opgeven.

Een ander verschil met het boksen is het zogenaamde “clinchen”. Bij het normale boksen worden de vechters gescheiden op het moment dat zij elkaar als het ware “omarmen”, maar bij thaiboksen is het dan toegestaan om de tegenstander met de knie of elleboog te bewerken en indien mogelijk met “sweeps” tegen het canvas te gooien. Hierdoor vereist deze sport veel training van de beoefenaar, alvorens er aan wedstrijden kan worden deelgenomen. Zeer velen beoefenen deze sport daarom puur recreatief; slechts een kleine groep komt in wedstrijden uit.