Compressiekousen kopen

Maat
Kleur
Gewicht
Merk
Maat
Kleur
Gewicht
Merk
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Compressiekousen

Compressiekousen is iets nieuws voor Vechtsportwinkel. Omdat wij goed naar onze klanten luisteren begrijpen wij steeds beter wat de serieuze (vecht)sporter zoekt. En dat zijn dus ook compressiekousen. Veel van onze klanten verrijken hun fitness- en trainingsprogramma met hardlopen. En bij hardlopen daar wordt veelvuldig gebruik gemaakt van compressiekousen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij door veel klanten zijn benaderd met de vraag of ze ook compressiekousen kunnen kopen op Vechtsportwinkel. Wij helpen onze klanten graag aan hun herstel en als wij preventief kunnen helpen bij het reduceren van blessures dan doen we het graag.

Compressiekousen voor een kleinere kans op blessures en kramp
Compressiekousen zie je steeds meer in hardloopwedstrijden andere loopevenementen. De compressiekousen beschikken over speciale naaipatronen waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd, spieren warmer worden gehouden en de afvoer van afvalstoffen wordt begeleid. In de praktijk leidt dit tot minder kramp en stijve kuiten en een sneller herstel.

Afnemend drukverloop / doelgerichte compressie
Doelgerichte compressie, ook wel afnemend drukverloop genoemd, bij compressiekousen is zo ontwikkeld om meer druk toe te passen op de enkel terwijl dit geleidelijk afneemt richting de kuit. Door deze gegradueerde druk wordt bloedcirculatie bevorderd voor een beter herstel en minder melkzuur (= kans op kramp) in de spieren. Tevens verminderd, het doelgerichte compressie verloop de trillingen die de onderbeen spieren tijdens het sporten en hardlopen te verduren krijgen en reduceert de kans op spierpijn.