Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Aikido banden kopen

Ook voor Aikido banden ben je op Vechtsportwinkel aan het juiste adres. Bestel de band van jouw keuze eenvoudig en snel via deze website.

Verschil in niveau wordt in Aikido alleen uitgedrukt door middel van een witte of een zwarte band, er zijn geen kleurenbanden (hoewel soms voor kinderen wel met kleurenbanden wordt gewerkt). De zwarte band wordt gedragen vanaf de 1e dan (shodan, dangraad), tot die tijd wordt de witte band gedragen (kyugraad).

Bij de kinderen wordt er soms gebruik gemaakt van verschillende kleuren banden. Deze volgen elkaar op de volgende manier op: wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin en weer wit. Om een volgende kleur band te krijgen moet je eerst examen doen. Na de bruine band krijg je weer een witte. Dit is een “volwassen” witte band en deze houd je totdat je een zwarte band krijgt.

Bij de volwassenen kennen de meeste scholen alleen witte en zwarte banden. Een zwarte band geeft aan dat je alle basisprincipes kent en onder de knie hebt. De eerste zwarte band heet shodan, de begingraad. Als je een zwarte band hebt mag je een Hakama dragen. Ook na het behalen van de zwarte band leer je kan je nog verschillende graden behalen. Ben je op zoek naar een witte, zwarte of gekleurde band? Deze bestel je snel en eenvoudig via Vechtsportwinkel.