Aikido artikelen kopen

Kleur
Gewicht
Merk
Kleur
Gewicht
Merk

Aikido

Ben je op zoek naar een Aikido pak, aikido banden of een Hakama? Dan zit je op Vechtsportwinkel goed. Bestel jouw pak, band of Hakama eenvoudig en snel op onze website. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, betekent verzending op dezelfde dag.

Aikido is een Japanse krijgkunst die in de tweede helft van de twintigste eeuw werd ontwikkeld door O-sensei Morihei Ueshiba. Ai=harmonie, Ki=energie, Do=weg. Je herkent deze zelfverdedigingskunst aan de cirkelvormige bewegingen die vloeiend in elkaar overlopen. De verdediger maakt gebruik van de aanvalskracht van aanvaller of partner en neutraliseert hem op sierlijke wijze. Dit doet hij door optimaal zijn lichaam en ademkracht in te zetten, in plaats van zijn spierkracht.

Bij de kinderen wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren banden. Deze volgen elkaar op de volgende manier op: wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin en weer wit. Om een volgende kleur band te krijgen moet je eerst examen doen. Na de bruine band krijg je weer een witte. Dit is een “volwassen” witte band en deze houd je totdat je een zwarte band krijgt.

Bij de volwassenen kennen de meeste scholen alleen witte en zwarte banden. Een zwarte band geeft aan dat je alle basisprincipes kent en onder de knie hebt. De eerste zwarte band heet shodan, de begingraad. Als je een zwarte band hebt mag je een Hakama dragen. Ook na het behalen van de zwarte band leer je kan je nog verschillende graden behalen. Ben je op zoek naar een witte, zwarte of gekleurde band? Deze bestel je snel en eenvoudig via Vechtsportwinkel.